Friday, 4 November 2016

Perkhidmatan Pengisian Angin Kenderaan Akan Dikenakan Caj Mulai


Perkhidmatan Pengisian Angin Kenderaan Akan Dikenakan Caj. 


Persatuan Pengusaha- pengusaha Stesen Minyak ( PPSM ) seluruh negara sudah mencapai persetujuan dengan kerajaan pusat bagi mengenakan caj kepada semua pengguna yang mahu menggunakan perkhidmatan pengisian semula angin tayar kenderaan di semua stesen-stesen minyak yang terdapat di dalam negara.


Isi Angin Kereta Dan Motor Kena Caj
Perkhidmatan Pengisian Angin Kenderaan Kena Caj
Isi Angin Di Stesen Minyak Kena Caj Tambahan

Tindakan mengenakan caj bagi mengisi angin kenderaan diambil berikutan beberapa faktor berbangkit dan salah satunya  dikhabarkan akibat takrif elektrik yang semakin tinggi saban tahun.

Para pengusaha stesen minyak dilaporkan, tidak ingin lagi untuk menanggung beban kos yang tinggi kesan kenaikkan takrif elektrik yang diumumkan oleh pihak kerajaan.

Bermula 2 Mei ini, kesemua pemilik kenderaan yang mahu mengisi angin tayar kenderaan hendaklah membayar caj sebanyak RM 2 di kaunter terlebih dahulu sebelum menggunakan perkhidmatan pengepam angin yang terdapat di mana-mana stesen minyak.Dan, semua ini hanya terjadi dalam mimpi saya sahaja.

Terkena??

Aku pun terkena.. hampeh...
sumber

Petronas Sahkan tiada caj akan dikenakan untuk pengisian angin kenderaan


13 comments

Bro... jaga jaga.. ni beri idea pada perampok perampok duit rakyat ni

Ye.. kejap ada je idea.. huhu... cadangan..

btol aku stuju, ko da bri idea pda yg berkenaan utk kikis duit rakyat yg da sedia terkikis nih.. ko tambah racun ni haiishh

Jngan bg idea kang jibby consider doh.... Dia bsama menteri menteri dia yg bodoh tu kang guna idea ni plak �� somebody headshot najib

Sudah sudah la buat troll bodoh n tak bagi makna pada orang lain d saat keadaan tgh macam ni.. Selalunya bila viral benda bodoh hasil dari lawak bodoh yang anda buat ni akan bagi idea pada diorang untuk cas macam macam.. Benda gini la yang nyusahkan orang n jadi kenyataa. Sudah sudahla dengan lawak yang bodoh macam ni.. Tak kelakar pon.. Jangan nak menyusahkan orang lain.. Buat sakit hati je

mak kau hitam la hanat

Pukimak jangan bagi idea bN sama umno orang ambik duit dari rakyat. Kimak betul siapa yang buat nie budu saja

babi betol..aku ingatkan betol dieorang nak buat macam tu...

Jilake ssh pyh aku cr line nk bce ayam toi ang ni kuang jaq

ok. takkan nak free memanjang

This comment has been removed by the author.


EmoticonEmoticon

Whos