Saturday, 20 August 2016

Video! Individu Dedah Dibuli Oleh Exco Pemuda UMNO Di Atas Jalanraya, Nyaris Kemalangan.



Seorang Facebookers yang menggunakan nama Farizul telah berkongsikan satu insiden yang membabitkan keselamatan nyawa dirinya & ahli keluarganya disebabkan tindakan cuai lagi mementingkan diri seorang lelaki yang dikatakan Exco UMNO.

Berikut dibawah adalah apa yang dikongsikannya ;

NIZAR HUSSIN, plate NH 10 kereta 5 series. YOU ARE A ROAD BULLY!! Video ni baru je aku rakam tadi dekat roundabout seri gombak keluar ke MRR2, yg hampir buatkan aku ACCIDENT!

Dalam kereta aku ada anak bini aku and mak aku lah!! Aku dari seri gombak ambik mak aku nak balik rumah aku, then lalu lah roundabout kecik seri gombak ke MRR2 (org seri gombak tau roundabout mana, roundabout plg kecik kat dunia). Macam biasa seri gombak kereta banyak baru balik kerja.

So roundabout tu penuh lah dgn kereta. Si mamat Nizar Hussin ni dia dah tak sabar dia hon2 aku kat belakang suruh aku jalan jugak dekat roundabout tu. Aku pon cuba jugak lah jalan tgh busy2 tu.

Elok je keluar MRR2, dia himpit aku sampai aku HAMPIR LANGGAR penghadang tepi tu! Lepas tu dia pecut belah macam tu.

Apa? dah puas hati ko buat macam tu lepas tu belah? Walaupon tak patut aku speed kejar dia, tapi sebab nak dapat kan no plate dia, aku kena kejar tapi dia pergi arah lain. Ok Nizar Hussin, which aku rase ko one of the Exco Pemuda Umno, aku nak tanya:

1. Apa salah aku dalam hal ni? Cuba cakap?

2. If aku baik hati bg org lain jalan (utk elakkan accident ofcourse), apa hak ko nak himpit kereta aku?

3. Ni ke sikap someone who should be a leader to a country? Seriously? you guys UMNO mmg akan always perangai macam ni sampai bila2 ke?

 4. Kalau plate kereta aku kerabat or somebody, ko buat macam tu ke? ko himpit jugak ke?? Sebab kereta rakyat biasa, ko kesah apa. Macam tu??

 5. Aku tak suka road bullies. Serious. Banyak pulak masa aku nak tulis panjang2 ni. Tapi sebab perangai ko ni boleh jadi kat sape2 yg lain, so aku rasa org lain patut tau!.
This is too much.

TOO MUCH.

Farizul Hakim Kamarudin.

Dalam pada itu, aku nak menyentuh sikit kisah yang pernah berlaku pada beberapa bulan lepas. Kisah yang mana seorang individu berkongsikan satu rakaman video di mana dia telah dipukul oleh wakil rakyat BN di Kedah, di atas jalanraya. Kes tersebut telah menjadi kes polis. Tetapi sampai sekarang apakah konklusi polis terhadap kes berkenaan? Kenapakah kita taktahu apa-apa?

Hehe.

Fikir2kanlah ye. Undang2 hanya untuk menghukum pesalah rakyat. Pesalah yang pakai baju politik neh tak lut kot dengan undang2 sedia ada. Memang adil nak mampos negara kau neh.

Kahkahkahkahkahkahkah!


EmoticonEmoticon