Keterampilan diri tak semestinya pakaian mahal  
Keterampilan diri perlu dititikberatkan oleh isteri pemimpin politik kerana ia membawa imej dan nama baik negara, antaranya ketika mengiringi suami untuk lawatan rasmi, kata Rosmah Mansor.

Menurut isteri perdana menteri, keterampilan diri sangat penting untuk memberi gambaran pertama, selain mempengaruhi tanggapan seseorang.

"Keterampilan bukan bermakna kita dikehendaki berpakaian yang mahal atau berjenama, tetapi cukuplah dengan mengenakan pakaian yang sesuai dengan majlis, kemas, bergaya serta terurus.

"Hakikatnya apabila kita berpenampilan kemas dan menarik, ia akan memberi tanggapan yang berbeza pada mata masyarakat kerana ia menonjolkan sikap yang positif pada tanggapan pertama.

"Bagi isteri pemimpin seperti kita, perkara ini sangat penting kerana ia membawa imej serta reputasi suami masing-masing di mata masyarakat," katanya yang juga penaung Badan Amal dan Kebajikan Tenaga Isteri-isteri Menteri dan Timbalan Menteri (BAKTI).

Beliau berkata demikian dalam ucapan perasmian penutupan Kursus Peningkatan Ilmu dan Keterampilan Diri BAKTI di ibu negara hari ini.

0 Response to "Keterampilan diri tak semestinya pakaian mahal"

Post a Comment